Haku on päättynyt. Katso avoimet haut täältä »
Tandem Industry Academia 2020 -haun rahoituspäätökset julkistetaan 3.8.2020
Vaikuttavuussäätiön ensimmäisen rahoitushaun tavoitteena on vahvistaa tutkimuksen ja elinkeinoelämän välisiä yhteyksiä rahoittamalla yhteistutkimushankkeita post doc -tutkijoille.
Säätiön perimmäisenä tarkoituksena on vauhdittaa suomalaista elinkeinoelämää huippututkimuksen avulla, pyrkimyksenä vahvistaa Suomen osaamisen ja uudistumisen perustaa pitkällä aikavälillä.
Ihannetapauksessa tutkimus ja elinkeinoelämä työskentelevät läheisesti kumpaakin osapuolta hyödyttävissä hankkeissa, joissa tutkimuksen keinoin kehitetään uusia tuotteita ja palveluja tulevaisuuden tarpeisiin. Samaan aikaan uusien ratkaisujen tuottaminen auttaa kehittämään uusia tutkimuskysymyksiä.
Kuinka Tandem-rahoitus toimii?
Tandem Industry Academia -rahoitus on kohdistettu vaikuttavuudeltaan kunnianhimoisille, kilpailua edeltäville (pre-competitive research) yhteistutkimushankkeille, jotka ovat sekä elinkeinoelämän että tutkimuksen näkökulmista merkityksellisiä ja jotka edellyttävät sekä tutkimusorganisaation että yrityksen aktiivista osallistumista hankkeeseen. Säätiö ei ole määritellyt erityisiä teema-alueita, mutta arvostaa erityisesti uusia lähestymistapoja, monialaista yhteistyötä ja uudenlaisia tutkimusalojen ja yrityskumppanien yhteenliittymiä, jotka voivat tuottaa korkean vaikuttuvuuden tuloksia sekä elinkeinoelämälle että taloudelle kokonaisuutena.
Tutkimushankkeen toteuttaa post doc -tutkija, joka on työsuhteessa akateemisen kumppanin organisaatioon. Tutkimussuunnitelman pitää kuitenkin selkeästi osoittaa yhteistyön vaikuttavuus kummallekin osapuolelle sekä laajemmin yhteiskuntaan ja talouteen. Hankkeiden odotetaan tuottavan korkeatasoisia ja innovaatiopotentiaalia omaavia tutkimusjulkaisuja ja immateriaalioikeuksia.
Rahoitus myönnetään akateemiselle kumppanille, kuten yliopistolle tai tutkimuslaitokselle, joka puolestaan palkkaa post doc -tutkijan. Tandem-rahoitus edellyttää aktiivista sitoutumista ja osallistumista yrityskumppanilta tutkimuskysymysten määrittelyssä, projektin toteuttamisessa ja post doc -tutkijan ohjauksessa.
Post doc -tutkija työskentelee yhtä pitkän ajan akateemisen kumppanin ja yrityskumppanin organisaatioissa. Rahoitus on kaksivuotinen, ja yrityskumppani tarjoa työskentelytilan ja materiaalit post doc -tutkijan tarpeisiin 12 kk ajaksi. Työskentelyjaksojen ei tarvitse olla yhtäjaksoisia, vaan ne voivat jakaantua joustavasti projektisuunnitelman mukaisesti.