Hakuohjeet TIA Professor -rahoitushakuun
Lue hakuohjeet tältä sivulta ennen kuin täytät hakemuksen.
Linkki hakupalveluun on tämän sivun alalaidassa.
Huom! Vastaamme livenä kysymyksiin TIA Professor -rahoitushakuun liittyen maanantaina 12.9. klo 14–15. Ilmoittaudu mukaan täältä. Voit myös olla yhteydessä säätiön toimitusjohtajaan Petro Poutaseen hakuun liittyen.
Tavoitteet
Tandem Industry Academia professori hakee palkka- ja muita kustannuksia varten rahoitusta 12 kuukaudeksi yrityskumppanin kanssa työskentelyä varten. Rahoituskauden aikana TIA-professori työskentelee yrityksen tiloissa ja yritys tarjoaa työskentelyn edellyttämät fasiliteetit sekä tukee hanketta tarvittavin resurssein. Rahoituksen tavoitteena on antaa akateemiselle kumppanille ensikäden tietoa yritysten kannalta merkityksellisistä tutkimusongelmista ja yrityskumppanille ainutlaatuinen pääsy huipputason tutkimustietoon heitä kiinnostavilla aloilla. Projekti voi koostua yhteisestä esikilpailullisesta tutkimuksesta ja/tai muusta sitä tukevasta toiminnasta.
Kuka voi hakea?
Hakijana voi olla professoritasoisessa tehtävässä (esim. professori, tenure-track professori, tutkimusjohtaja, johtava tutkija) työskentelevä henkilö. Työsuhteen tulee olla suomalaiseen yliopistoon tai valtion tutkimuslaitokseen. Säätiö arvioi hakemuksen perusteella hakijan pätevyyden. Hakijalla tulee olla tiedossa oleva yrityskumppani, jonka kanssa rahoitusta haetaan ja joka tarjoaa professorille työskentelyedellytykset. Hakijalla ei saa pääsääntöisesti olla merkittäviä kytköksiä yrityskumppaniin (kuten hallitusjäsenyys tai yli 5 % omistusosuus yrityksestä).
Yrityskumppanina voi toimia Suomessa oleva yritys, jolla on toimintaa ja vähintään yksi henkilö päätoimisessa työsuhteessa. Yritys voi toimia kansainvälisillä markkinoilla, mutta sillä tulee olla osakeyhtiömuotoinen toimipiste Suomessa. Yrityksen yhteyshenkilön tulee toimia suomalaisessa yrityksessä. Professori voi rahoituskauden aikana työskennellä eripituisia jaksoja myös yrityksen muissa toimipisteissä.
Yrityksen tulee olla tutkimusmyönteinen ja osoittaa halua tehdä tutkimusta. Yritys voi hakemuksessa osoittaa in-kind-kontribuution muodossa panoksensa hankkeelle professorin vierailun aikana.
Rahoituskausi ja rahoitus
Rahoitusta myönnetään 1 vuodeksi (12 kk) kokopäiväiseen työskentelyyn yrityksen tiloissa. Rahoitus voi jakaantua yhdelle tai useammalle vuodelle, mutta saa kestää korkeintaan kolme vuotta rahoituksen nostamisesta (projektin aloituspäivämäärä). Rahoitus on nostettava viimeistään 1.3.2023. Mahdollisesta lykkäyksestä jo myönnetylle rahoitukselle voidaan perustellusta syystä sopia Säätiön kanssa erikseen.
Rahoitus on tarkoitettu professorin 12 kk palkkakustannuksiin. Rahoitus kattaa palkan, palkan sivukulut, materiaali- ja matkakulut sekä muita kuluja. Rahoitus ei sisällä yleiskustannuksia, koska työskentely ei tapahtu yliopiston tiloissa. Palkkakuluihin voidaan laskea korkeintaan 10 % korotus hakijan hakemushetkellä saamasta vuosipalkasta. Materiaalikuluina ei hyväksytä laitehankintoja tai investointeja, mutta esimerkiksi datan hankintaan liittyviä kuluja voidaan harkinnan mukaan hyväksyä. Matkakuluina ei hyväksytä säännöllisiä kodin ja työpaikan välisiä matkakuluja. Muut kulut voivat sisältää esimerkiksi julkaisemisesta aiheutuvia kuluja. Hakemuksessa hakija täyttää projektin budjetin. Muut kulut tulee perustella vapaakenttätekstissä osana budjettia.
Rahoituksen soveltuvuus ja organisaation suostumus
Hakijan vastuulla on tarkistaa työnantajaltaan akateemisesta organisaatiosta, soveltuuko rahoitus em. ehdoin organisaatiolle haettavaksi sekä tarkistuttaa projektin budjetti, palkan taso ja kulut esimerkiksi oman organisaation taloushallinnosta. Hakija jättää hakemuksen liitteenä oman organisaationsa suostumuksen (letter of commitment) rahoituksen hakemiseksi.
Hakemuksen jättö ja hakuprosessi
Haku on kaksivaiheinen. Ensimmäisessä vaiheessa hakemus jätetään säätiölle sähköisen hakujärjestelmän kautta viimeistään 9.10. klo 23:59. Tallennettua hakemusta voi muokata järjestelmässä hakuajan loppuun asti sekä 24 tuntia sen jälkeen, kun se on lähetetty. Hakemuksen täyttää hakija eli professori sekä yrityskumppanin edustaja. Yrityskumppanin edustaja saa kutsun omaan lomakkeeseen, kun hakija on lopullisesti jättänyt oman hakemuksensa. Yrityskumppanilla on tämän jälkeen aikaa täyttää oma hakemuksensa vielä 7 vuorokautta varsinaisen hakuajan umpeuduttua.
Toiseen vaiheeseen valitaan osa hakijoista. Se toteutetaan haastatteluina, joihin osallistuu sekä rahoitusta hakeva professori että yrityksen yhteyshenkilö. Ohjeistus haastatteluun valmistautumisesta lähetetään erikseen toiseen vaiheeseen kutsutuille viikon 44 aikana. Haastattelut järjestetään 25.11. ja 28.11. Haastattelut pyritään sovittamaan hakijan aikatauluihin ja järjestämään pääsääntöisesti kasvokkain Helsingissä.
Hakemusten arvioinnin hoitaa säätiö ja säätiön tarvittaessa käyttämät ulkopuoliset lausunnonantajat. Päätökset tehdään pian viimeisen haastattelupäivän jälkeen ja tiedotetaan toisen vaiheen hakijoille joulukuun alussa.
Hakemuksen sisältö
Hakemuksessa kysytään seuraavat tiedot ja siihen pyydetään jättämään seuraavat liitteet:
Hakija (professori) täyttää:
- The applicant’s academic organization
- Applicant’s personal information
- Name of the industrial host (company name)
- Name, title and email of the industrial host’s contact person
- Title of proposal
- Key words (5-6)
- Main field of Science
- Field of Science
- Public description of the project (in English)
- Public description of the project (in Finnish)
- Start date of the project (between 1.1.2023 and 1.3.2023)
- Preliminary schedule and division of labour
- Project budget (salary, indirect employee costs, materials, travel costs, other costs)
- Additional information on budget
- Description of the relationship with the industrial host company
Liitteet:
- Letter of commitment by the academic host organization
- CV and a list of publications – Proven track record for an applicant in research relevant to the project’s theme must be attached to the application: CV and a list of key publications (max 10). Please see the following instructions for a CV Template: https://tenk.fi/en/advice-and-materials/template-researchers-curriculum-vitae
- Project plan (max 2 pages) that answers the following questions:
- Why is the project important and impactful?
- What are the objectives of the project?
- How will the objectives be achieved?
Yrityskumppanin edustaja täyttää:
- Company information
- Address
- Contact information
- Expected impact of the project for the company
- In-kind contribution of the company