• Hyppää ensisijaiseen valikkoon
  • Hyppää pääsisältöön
  • Hyppää alatunnisteeseen
www.vaikuttavuussaatio.fi

www.vaikuttavuussaatio.fi

Vaikuttavuussäätiö vahvistaa ja tukee huippututkimuksen vaikuttavuutta ja elinkeinoelämän yhteyksiä.

  • FI
  • EN
  • Etusivu
  • Rahoitus
    • Avoimet haut
    • Aikaisemmat haut
    • Rahoitettavat hankkeet
  • Vaikuttavuussäätiö
    • Tietoa
    • Vuosikertomukset
    • Blogi
    • Assessment of Impact
  • Julkaisut
  • Ota yhteyttä

Hakuohjeet

Hakuohjeet

Lue hakuohjeet tältä sivulta ennen kuin täytät hakemuksen.
Linkki hakupalveluun on tämän sivun alalaidassa.

Huom! Vastaamme livenä kysymyksiin kevään rahoitushakuun liittyen. TIA 2022 -haun Q&A-sessio maanantaisin 7.3.–21.3.2022 klo 11-12. Katso lisätietoja täältä.

Kuka voi hakea rahoitusta?

Rahoitus myönnetään akateemiselle kumppanille, kuten yliopistolle tai tutkimuslaitokselle, joka palkkaa post doc -tutkijan. Tandem-rahoitus edellyttää aktiivista sitoutumista ja osallistumista yrityskumppanilta tutkimuskysymysten määrittelyssä, projektin toteuttamisessa ja post doc -tutkijan ohjauksessa.

Kuka täyttää hakemuksen?

Hakemuksen täyttää akateemisen kumppanin edustajana projektin päätutkija (Principal Investigator) tai hänen valtuuttamansa henkilö. Päätutkija on työsuhteessa akateemisen kumppanin organisaatioon ja ohjaa hankkeessa tutkijana työskentelevän post doc -tutkijan työtä. Päätutkijan tulee työskennellä pääsääntöisesti akateemisessa organisaatiossa projektin keston ajan, ei esimerkiksi yrityskumppanin palveluksessa.

Post doc -tutkijaa ei ole välttämätöntä nimetä hakemusvaiheessa, vaan tutkija voidaan palkata myös rahoituksen myöntämisen jälkeen ja nimetä projektiin.

Mitä tuloksia hankkeilta odotetaan?

Tutkimushankkeen toteuttaa post doc -tutkija, joka on työsuhteessa akateemisen kumppanin organisaatioon. Projektisuunnitelman pitää kuitenkin selkeästi osoittaa yhteistyön vaikuttavuus kummallekin osapuolelle sekä laajemmin yhteiskuntaan ja talouteen. Hankkeiden odotetaan tuottavan korkeatasoisia ja innovaatiopotentiaalia omaavia tutkimusjulkaisuja ja/tai immateriaalioikeuksia.

Kuinka pitkäksi aikaa rahoitusta myönnetään?

Rahoitusta myönnetään yhteen 24 kk ajaksi. Post doc -tutkija työskentelee yhtä pitkän ajan akateemisen kumppanin ja yrityskumppanin organisaatiossa. Työskentelyjaksojen ei tarvitse olla yhtäjaksoisia, vaan ne voivat jakaantua joustavasti projektisuunnitelman mukaan.

Mitä yrityskumppanilta odotetaan?

Yrityskumppani on suomalainen yritys. Yrityskumppanin odotetaan tarjoavan tutkijan käyttöön tarvittavan työtilan, materiaaleja ja tutkimusinfrastruktuurin. Yrityskumppani myös osallistuu post doc -tutkijan ohjaamiseen projektin koko keston aikana. Rahoitus on tarkoitettu yrityksille, joilla on toimintaa ja vähintään yksi henkilö päätoimisessa työsuhteessa.

Hakulomakkeessa pyydämme yrityskumppanilta perustiedot yrityskumppanista ja post doc -tutkijan ohjaajasta yrityksessä (lyhyt cv liitettävä mukaan). Lisäksi pyydämme yrityskumppanin edustajaa kuvaamaan yrityksen in-kind-suoritusosuutta projektille sekä arvioimaan hankkeen vaikuttavuutta yrityksen näkökulmasta.

Mitä kuluja korvataan ja kuka rahoituksen saa?

Akateeminen kumppani

Rahoitus ohjataan koko 24 kk ajaksi akateemisen kumppanin organisaatiolle, jota post doc -tutkijan ohjaajana toimiva päätutkija edustaa. Myös post doc -tutkija on työsuhteessa akateemisen kumppanin organisaation projektin ajan. Myönnetty rahoitus kattaa kokonaiskustannusmallin mukaisilla kertoimilla lasketut täydet kulut 12 kk ajalta, kun post doc -tutkija työskentelee akateemisen kumppanin organisaatiossa. Yrityskumppanin luona vietetyn ajanjakson aikana rahoitus kattaa post doc -tutkijan palkka- ja muut henkilöstökulut.

Yrityskumppani

Post doc -tutkija työskentelee 12 kk ajan yrityskumppanin luona. Tämän ajanjakson aikana yrityskumppani tarjoaa tutkijalle tarvittavat työtilat ja tarvikkeet. Post doc -tutkijan palkka maksetaan rahoituksen kautta akateemisen kumppanin organisaatiosta. Projekisuunnitelman budjettiosassa kuvataan yrityskumppanin in-kind-suoritusosuus projektille.

Esimerkki kahden vuoden projektin kustannuksista

1. vuosi akateemisessa organisaatiossa (12 kk)

  • kokonaiskustannusmallin mukaisilla kertoimilla lasketut yleiskustannukset
  • palkka- ja henkilösivukulut
  • matkakuluja
  • materiaalikuluja

2. vuosi yrityskumppanin organisaatiossa (12 kk)

  • Palkka- ja henkilösivukulut
  • muita kuluja (esim. julkaisut)

Näin teet hakemuksen

  1. Rahoitus (24 kk) post doc -tutkijalle (max 10 vuotta väittelystä, ellei hakijaa koske jokin seuraavista erityisistä syistä: äitiys-, isyys-, vanhempain- tai hoitovapaa, varusmies- tai siviilipalvelu tai pitkäaikainen sairaus).
  2. Hakemuksen täyttää säätiön apurahajärjestelmässä hankkeen päätutkija tai hänen valtuuttamansa henkilö, joka edustaa hakijana toimivaa akateemista kumppania
  3. Post doc -tutkijaa ei ole välttämätöntä nimetä vielä hakemusvaiheessa.
  4. Tutkimushanke toteutetaan akateemisen kumppanin ja yrityskumppanin yhteisenä tutkimushankkeena. Hanke hyödyttää kumpaakin osapuolta.
  5. Akateeminen kumppani (ml. post doc -tutkija, jos tiedossa) ja yrityskumppani laativat yhteisen projektisuunnitelman, joka liitetään hakemukseen. Lisäksi tehdään yhteinen arviointi tavoiteltavasta vaikuttavuudesta.
  6. Akateemisen kumppanin päätutkija tai valtuutettu henkilö aloittaa hakulomakkeen täyttämisen säätiön apurahajärjestelmässä. Kun akateemisen kumppanin osio on valmis, yrityskumppanille lähtee sähköpostitse kutsu täyttää oma osio. Yrityskumppanilla on 7 vuorokautta aikaa täyttää oma osionsa vielä hakuajan umpeutumisen jälkeen.
  7. Lomaketta voi muokata 24 tuntia sen jälkeen, kun se on lähetetty säätiölle, myös hakuajan päätyttyä. Jos haluat tämän jälkeen täydentää tai muuttaa lomaketta tai sen liitteitä, ota viipymättä yhteyttä säätiöön. Täydennys huomioidaan, jos se on mahdollista arvioinnin aikataulujen puitteissa.
  8. Kun kumpikin osuus on valmis, hakemus siirtyy säätiölle ulkopuolista arviointia varten. Hakemusten arvioinnin suorittavat säätiön ulkopuoliset tieteellisen ja elinkeinoelämän vaikuttavuuden asiantuntijat.
  9. Vaikuttavuussäätiön hallitus tekee rahoituspäätökset arviointien pohjalta ja tiedottaa hakijoita rahoituspäätöksistä elokuussa 2022.
  10. Ensimmäiset projektit käynnistyvät syksyn 2022 aikana.
Roolit ja vastuut hakuprosessissa. Klikkaa kuva suuremmaksi.
Roolit ja vastuut hakuprosessissa. Klikkaa kuva suuremmaksi.

Projektisuunnitelma ja vaikuttavuuden arviointi

Englanninkieliseen projektisuunnitelmaan (korkeintaan 10 sivuaa viitteineen, PDF-tiedostana) pyydämme sisällyttämään seuraavat kohdat alla olevassa järjestyksessä:

  1. Title of proposal
  2. Objectives and ambition (clearly describe the benefits to both the academic and industrial partners)
  3. Concept and methodology
  4. Implementation: project work plan with deliverables and milestones
  5. List of participants and their relevant merits
  6. Ethics and security: Does the project require a permit from the research site and/or an ethics committee?
  7. Publication and communication of the results

Katso ohjeet vaikuttavuuden arvioinnin kirjoittamista varten täältä →

Hakemuksen liitteet

  • Tutkimuspaikan suostumus (vapaamuotoinen)
  • Päätutkijan lyhyt CV (max 2 sivua, katso ohjeet täältä)
  • Päätutkijan julkaisuluettelo (10 tärkeintä julkaisua tutkimussuunnitelman kannalta)
  • Post doc -tutkijan (jos nimetty) selvitys koskien mahdollisia erityisiä syitä: äitiys-, isyys-, vanhempain- tai hoitovapaa, varusmies- tai siviilipalvelu tai pitkäaikainen sairaus
  • Väittelylupa niiden post doc -tutkijoiden (jos nimetty) osalta, joilla on väittelylupa, mutta jotka eivät ole vielä väitelleet
  • Post doc -tutkijan (jos nimetty) lyhyt CV (max 2 sivua, katso ohjeet täältä.)
  • Post doc -tutkijan (jos nimetty) julkaisuluettelo (5 tärkeintä julkaisua tutkimussuunnitelman kannalta)
  • Projektisuunnitelma (max 10 sivua, ks. ohjeet yllä)
  • Vaikuttavuuden arviointi (max 3 sivua katso ohjeet täältä)
  • Yrityskumppanin ohjaajan lyhyt cv (vapaamuotoinen, max 2 sivua. Tämä liite tulee Yrityskumppanin omaan lomakkeeseen)

Kaikkien liitteiden formaatti on PDF-tiedosto.

Kuinka voi hakea käytännössä?

Hakulomake täytetään ja lähetetään sähköisesti. Sinua pyydetään aluksi rekisteröitymään hakujärjestelmään. Hakemuksen jättää hankkeen päätutkija tai hänen valtuuttamansa henkilö hakuaikana. Paperilla lähetettyjä hakemuksia ei huomioida.

Milloin hakijoille ilmoitetaan päätöksistä?

Tandem Industry Academy -haun rahoituspäätökset julkistetaan elokuussa 2022. Hakijoille ilmoitetaan päätöksistä sähköpostitse.

Milloin projektit käynnistyvät?

Aikaisin ajankohta projektin käynnistämiselle on syksyllä 2022.

Usein kysytyt kysymykset

Budjetointi perustuu kokonaiskustannusmalliin, tarvitaanko hakijan omarahoitusosuutta?

– Ei tarvita. Säätiön myöntämä rahoitus kattaa kaikki kulut kokonaiskustannusmallin mukaisesti akateemisen vuoden ajalta (12 kk), mutta yleiskustannuksia ei kateta yritysvuoden ajalta (12 kk).

Voiko sama yritys olla kumppanina useammassa eri hakemuksessa, joissa on eri hakija?

–   Kyllä.

Onko mahdollista muodostaa usean eri organisaation konsortio hanketta varten?

– Kyllä. Hankkeeseen voi osallistua useita eri organisaatioita. Hakemus tehdään kuitenkin aina akateemisen kumppanin nimissä, ja vain yksi yritys voidaan nimetä yrityskumppaniksi.

Hakemuksessa kysytään kuvausta yrityskumppanin suoritusosuudesta hankkeessa (“in-kind contribution”). Mitä tämä tarkoittaa?

– Yrityksen suoritusosuus voi kattaa erilaisia hanketta tukevia resursseja, kuten dataa, osaamista, tietotaitoa, laskentatehoa, tutkimustiloja tai teknologiaa. Vähimmäismääränä voidaan pitää post doc -tutkijan tarvitsemia työtiloja ja ohjausta.

Ohjeistuksenne mukaan julkaisusuunnitelman pitäisi tukea tutkimustulosten avointa saatavuutta. Voisitteko antaa esimerkin?

– Tämä tarkoittaa esimerkiksi avoimen saatavuuden mukaisia tieteellisiä julkaisuja, pääsyä lähdekoodiin, dataan tai ohjelmistosovellutuksia.

Mitä akateemisen kumppanin sitoumuskirjeen (“letter of commitment”) tulisi sisältää?

– Sitoumuskirje on akateemisen kumppanin organisaation vapaamuotoinen kirje, jossa annetaan organisaation suostumus hakijalle hakea rahoitusta ja taataan, että hanke voidaan toteuttaa organisaatiossa rahoitusehtojen mukaisesti. Kirjeen allekirjoittaa akateemisen kumppanin valtuutettu edustaja, yleensä tiedekunnan tai laitoksen dekaani.

Yksi hakemuksen liitteistä on post doc -tutkijan lyhyt ansioluettelo. Lisäksi vaaditaan julkaisuluettelo. Samalla sanotte, että post doc -tutkijaa ei tarvitse nimetä hakuvaiheessa. Mitä tämä tarkoittaa?

– Post doc -tutkija ei tarvitse nimetä hakuvaiheessa. Jos rahoitus myönnetään, post doc -tutkija voidaan nimetä myös tämän jälkeen ja toimittaa tarvittavat asiakirjat jälkikäteen. Hakemuksen arviointimenettelyn kannalta sillä ei ole merkitystä, onko post doc -tutkija nimetty vai ei.

Onko projektisuunnitelman laatimista varten olemassa valmista pohjaa?

– Projektisuunnitelman muodon on noudatettava niitä ohjeita, joita hakulomakkeessa ja tällä hakuohjeet-sivulla kerrotaan.

Sanotte, että kaikki hakemukset arvioidaan ulkopuolisten tieteellisen ja elinkeinoelämän vaikuttavuuden asiantuntijoiden toimesta. Edustavatko nämä asiantuntijat useimpia tieteenaloja? Toisin sanoen, kuinka yksityiskohtaisesti hakemuksessa olisi käsiteltävä oman tieteenalan kysymyksiä?

– Kaikki hakemukset arvioi kaksi riippumatonta asiantuntijaa, joista toisella on ymmärrys tieteellisestä vaikuttavuudesta ja toisella elinkeinoelämän vaikuttavuudesta hakemuksen edustamalla alalla.

Voidaanko aiempi yhteistyö yrityskumppanin organisaation kanssa katsoa eduksi hakemukselle ja pitääkö siitä mainita?

– Aiempi yhteistyö voidaan mainita, mutta se ei eivät vaikuta arviointiin.

Miten yritysvuoden palkka budjetoidaan teknisesti akateemisen kumppanin organisaatiossa?

– Palkka lasketaan kokonaiskustannusmallin mukaisilla kertoimilla. Yleiskustannuksia ei kuitenkaan kateta yritysvuoden ajalta.

Mitä muita tekijöitä olisi otettava huomioon yrityskumppania valittaessa kuin soveltuvuus tutkimukseen? Kotimaisuus, koko?

– Yritys voi olla minkä kokoinen tahansa, mutta sen on oltava Suomeen rekisteröity yritys, jolla on toimintaa ja vähintään yksi henkilö päätoimisessa työsuhteessa.

Joskus yritysten kanssa tehdystä tutkimustyöstä saatua uutta tietoa ei voida julkaista, koska esimerkiksi patenttien hakuprosessi on kesken. Jos tuloksia ei voida julkaista heti tai 1–2 vuoden kuluessa patenttihakemuksen vireillä olon vuoksi, ”syrjäyttääkö” patentti tieteelliset artikkelit tulosten julkaisemisen kannalta?

– Projektin tieteelliset ja muut tulokset tulee olla saatavilla avoimen tieteen suositusten mukaisesti. Tulokset tulee saattaa niin avoimeen julkiseen levitykseen kuin mahdollista, noudattaen kuitenkin immateriaalioikeudellisen suojaamisen ja tieteellisten lehtien julkaisupolitiikan periaatteita.

Voidaanko rahoitusta käyttää esimerkiksi lyhytaikaisten avustajien palkkaamiseen työskentelemään post doc -tutkijan kanssa, esimerkiksi kesän ajaksi?

– Palkkakustannuksia voidaan budjetoida vain post doc -tutkijalle.

Hae nyt

  • Share on Facebook
  • Share on Twitter
  • Share on LinkedIn

Footer

Vaikuttavuussäätiö

Eteläranta 10 (PL 5), 00130 Helsinki
+358 40 767 1631
petro (at) vaikuttavuussaatio.fi

Laskutustiedot →

  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • Twitter

Tietosuojaseloste →

Copyright © 2023 Vaikuttavuussäätiö

Kun hyväksyt keksit, eli evästeet, teet palvelukokemuksesta mahdollisimman sujuvan. Osaa evästeistä käytetään tilastollisiin tarkoituksiin, ja osa liittyy kolmansien osapuolten tarjoamiin palveluihin. Valitsemalla HYVÄKSY hyväksyt evästeiden käytön.
Lue lisääAsetukset
HYLKÄÄHYVÄKSY
Keksiasetukset

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Aina käytössä
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieKestoKuvaus
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Analytics" category .
cookielawinfo-checkbox-functional1 yearThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Necessary" category .
cookielawinfo-checkbox-others1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to store the user consent for cookies in the category "Others".
cookielawinfo-checkbox-performance1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to store the user consent for cookies in the category "Performance".
viewed_cookie_policy1 yearThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin to store whether or not the user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieKestoKuvaus
bcookie2 yearsLinkedIn sets this cookie from LinkedIn share buttons and ad tags to recognize browser ID.
bscookie2 yearsLinkedIn sets this cookie to store performed actions on the website.
langsessionLinkedIn sets this cookie to remember a user's language setting.
lidc1 dayLinkedIn sets the lidc cookie to facilitate data center selection.
UserMatchHistory1 monthLinkedIn sets this cookie for LinkedIn Ads ID syncing.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieKestoKuvaus
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_ga_MEFLNRCR5S2 yearsThis cookie is installed by Google Analytics.
_gat_UA-160708278-11 minuteA variation of the _gat cookie set by Google Analytics and Google Tag Manager to allow website owners to track visitor behaviour and measure site performance. The pattern element in the name contains the unique identity number of the account or website it relates to.
_gcl_au3 monthsProvided by Google Tag Manager to experiment advertisement efficiency of websites using their services.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
CONSENT2 yearsYouTube sets this cookie via embedded youtube-videos and registers anonymous statistical data.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
CookieKestoKuvaus
_fbp3 monthsThis cookie is set by Facebook to display advertisements when either on Facebook or on a digital platform powered by Facebook advertising, after visiting the website.
fr3 monthsFacebook sets this cookie to show relevant advertisements to users by tracking user behaviour across the web, on sites that have Facebook pixel or Facebook social plugin.
VISITOR_INFO1_LIVE5 months 27 daysA cookie set by YouTube to measure bandwidth that determines whether the user gets the new or old player interface.
YSCsessionYSC cookie is set by Youtube and is used to track the views of embedded videos on Youtube pages.
yt-remote-connected-devicesneverYouTube sets this cookie to store the video preferences of the user using embedded YouTube video.
yt-remote-device-idneverYouTube sets this cookie to store the video preferences of the user using embedded YouTube video.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieKestoKuvaus
AnalyticsSyncHistory1 monthNo description
li_gc2 yearsNo description
Tallenna ja hyväksy